English   Nederlands
header
Follow us: LinkedIn  Twitter  Facebook  RSS

Naaldwijk

Het eerste datacenter van Greenhouse Datacenters is gesitueerd in Naaldwijk. Deze centrale plaats in de regio Westland (regio Rotterdam/Den Haag) staat bekend om zijn vele grote, maar vooral agrarische, ondernemingen. Het doel van het datacenter in Naaldwijk is hoogwaardige colocatie diensten aanbieden op TIER 3 niveau tegen concurrerende tarieven.
De totale vloeroppervlakte van de locatie in Naaldwijk is 1500m2 en ongeveer de helft van deze oppervlakte is gereserveerd voor colocatie diensten met een totale capaciteit van 216 server kasten.
De bouw van het datacenter in Naaldwijk is gestart in augustus 2012 en is in maart 2013 afgerond.

Beveiliging

Greenhouse Datacenters is optimaal beveiligd. Het pand is volledig afgesloten en in de avonduren wordt de locatie beveiligd door een medewerker van Greenhouse Datacenters in combinatie met een gesloten camerasysteem.

De toegang tot het pand van Greenhouse is beveiligd met elektrische schuifdeur die geopend kan worden met een toegangspas. Vanaf hier kan een bezoeker middels biometrische gelaatsherkenning en zijn toegangspas het tourniquet ontgrendelen en zich zo richting de datavloer begeven. Voor het betreden van de datavloer dient de bezoeker met zijn toegangspas de elektrische schuifdeur te openen.

Op de datavloer zijn alle server kasten of suites afgesloten door middel van een cijferslotcombinatie waar de klant zelf de code van kan bepalen.

Brandbeveiliging

De complete datavloer en technische ruimte zijn voor zien brand- en rookmelders die de complete blusinstallatie aansturen. Bij een eventuele melding door de brandmelder treedt de blusgasinstallatie op basis van Argonite in werking, die onder hoge druk het gas in de ruimte spuit en de zuurstofconcentratie in de ruimte verlaagd om het vuur te doven. Met deze installatie wordt de brand snel gedetecteerd en gedoofd zonder enige vorm van (water)schade.

Meet-me-room

In het datacenter is een centrale passieve meet-me-room aanwezig waar via 2 gescheiden paden de externe glasvezelinfrastructuur binnenkomt. Vanuit de meet-me-room worden verbindingen via een interne glasvezelinfrastructuur gepatched naar de aanbieders of de klant zijn serverkasten.

Vergaderzaal

Klanten van Greenhouse Datacenters hebben de mogelijkheid om op de begane grond gebruik te maken van de vergaderzaal. Deze ruimte is ingericht met een tafel voor 10 personen en een tv-scherm voor presentaties.

Support

Er is 24/7 personeel aanwezig van Greenhouse Datacenters om u te ondersteunen. Wij bieden dit aan op basis van Remote Hands op Best Effort.
Wanneer u kiest voor het onderbrengen van uw servers bij Greenhouse Datacenters helpen wij u kosteloos met het verhuizen van uw servers naar ons datacenter.

Promofilm