English   Nederlands
header
Volg ons: LinkedIn  Twitter  Facebook            

10 februari 2015

Relined Fiber Network sluit samen met partners Greenhouse Datacenters in Naaldwijk aan

Uniek samenwerkingsverband tussen regionale, landelijke en internationale partijen maakt connectiviteit flexibel en betaalbaar.
De beschikbaarheid van Dark Fiber van Relined in Greenhouse Datacenters levert voordeel op voor alle vijf de betrokken partijen. Guido Sip, Strategic Account Manager bij Relined: “Relined heeft Greenhouse er als nieuw aangesloten datacenter bij, Greenhouse kreeg er een regionale en landelijke carrier bij, Breedband Delft kan klanten nu lokale, regionale, nationale en internationale netwerkcapaciteit aanbieden en de providers Cogent en WorldStream hebben hun aanbod naar de markt verbreed en zijn daardoor in staat bestaande en nieuwe klanten te laten profiteren van de voordelen van Dark Fiber. Een fantastisch voorbeeld van een optimale samenwerking!”

Dark Fiber carrier Relined uit Vianen is dé verhuurder van onbelichte glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt in Nederland. Het landelijk dekkende netwerk bevindt zich in de hoogspanningsmasten van TenneT en langs de spoordijken van ProRail. In en rondom Amsterdam exploiteert het bedrijf tevens een eigen fijnmazig netwerk waarop vrijwel alle carrier-neutrale datacenters zijn aangesloten.

Partner in plaats van concurrent

“Relined is– in tegenstelling tot leveranciers van belichte glasvezel – geen concurrent van zijn eigen klanten en partners,” zegt Sip. “Wij leveren alleen de backbone, de verbinding tot in het datacenter. Elke partij is vrij om te kiezen met welke actieve apparatuur hij de verbindingen en diensten mogelijk maakt. Met die propositie willen we ons marktaandeel, en daarmee de business van onze klanten, long-term laten groeien. Dus speuren we voortdurend de markt af, op zoek naar mogelijke samenwerkingsverbanden die voor alle partijen een ‘win-win’ situatie opleveren. Samenwerken zit vanaf de start van Relined ingebakken in ons DNA.”

Greenhouse Datacenters

Die focus op samenwerking heeft sinds begin februari 2015 de voordelen van Dark Fiber binnen het bereik van alle klanten van het in Naaldwijk gevestigde Greenhouse gebracht.
“Wij zijn een regionaal ecologisch datacenter dat dankzij een hoogwaardig profiel een aantal nationale en internationaal opererende providers als klant heeft weten binnen te halen,” zegt Managing Director Wouter van Zwieten. “Voor ISP’s, dat geldt zeker voor de grote spelers, is het belangrijk dat een datacenter over meerdere, gescheiden netwerken beschikt, zodat zij hun klanten naast redundantie een keuze uit verschillende dienstverleners kunnen bieden.”

Cogent Communications en WorldStream

“Cogent Communications is een van grootste aanbieders van zakelijke internetconnectiviteit aan ISP’s en hostingpartijen in de VS en Europa,” zegt Global Accountmanager Elte Buringa. “Cogent heeft 50 eigen datacentra, maar wij bieden services vanuit 710 carrier-neutrale datacenters in Europa en Noord Amerika en we hebben daar ook nog eens 2.100 corporate multi-tenant locaties on-net. Om voorop te blijven lopen in de markt zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe klanten en datacenters waarmee we onze omzet en dekking kunnen uitbreiden. Daarbij moeten we steeds de business case kunnen maken en de uitbreiding moet wel commercieel verantwoord zijn. Dan zoek je naar mogelijke partners waarmee je samen een business case kunt maken.”
Die partner werd onder andere gevonden in WorldStream, een belangrijke Nederlandse ISP met duizenden klanten wereldwijd. “WorldStream was op zoek naar een andere leverancier naast de huidige carriers die al aanwezig waren in Greenhouse, ” legt Supervisor Tom van Dijk van WorldStream uit. “Dark Fiber van Relined zou daarvoor een goede optie zijn, maar deze was nog niet binnen bij Greenhouse in Naaldwijk. Dus zijn we samen op zoek gegaan naar een oplossing.”

Breedband Delft

Stichting Breedband Delft, een samenwerkingsverband van een aantal instellingen en bedrijven dat een regionaal glasvezelnetwerk in Delft en omgeving exploiteert, kwam in beeld omdat zij beschikken over netwerk op korte afstand van Greenhouse. “Vanuit mijn functie bij Breedband Delft kijk ik naast mijn operationele taken ook vooruit naar toekomstige ontwikkelingen en mogelijkheden,” vertelt Michel Beukers, Coördinator Operaties bij Breedband Delft. “Wie de belangrijke spelers zijn, hoe zou je daar mogelijk mee kunnen samenwerken en welke voordelen zou dat opleveren? Zo zijn een paar jaar geleden de eerste contacten met Relined ontstaan. En hoewel ons netwerk zich vooral in en rond Delft bevindt hebben we ook uitschieters in het netwerk, bijvoorbeeld naar het Westland. Ons aansluitpunt in Naaldwijk bleek op minder dan 200 meter van de locatie van Greenhouse te liggen. In samenwerking met de vier andere partijen kon de business case worden gebouwd waarmee de investeringen in de aansluiting en de apparatuur verantwoord waren.”

24 april 2013

Greenhouse Datacenters sluit overeenkomst met Atrato IP Networks

Atrato connecteert klanten van Greenhouse Datacenters aan de rest van de wereld

Naaldwijk, 24 april 2013 – Greenhouse Datacenters, het eerste carrier neutrale datacenter in het Westland, heeft een overeenkomst gesloten met Atrato IP Networks. Hierdoor wordt het voor klanten van Greenhouse Datacenters mogelijk om lokaal diensten van Atrato IP Networks af te nemen. Atrato IP Networks en Greenhouse Datacenters spelen hiermee in op de behoefte van, veelal regionale, partijen die op zoek zijn naar kwalitatief hoogstaande co-locatie en netwerk diensten.

“Greenhouse Datacenters heeft goed nagedacht over de te gebruiken technieken en heeft daarmee een kwalitatief hoogstaand datacenter neergezet”, aldus Michiel Muhlenbaumer, CEO van Atrato IP Networks. “We hebben bewust gekozen ons netwerk uit te breiden naar Greenhouse Datacenters omdat we een toenemende vraag zien naar co-locatie en netwerk diensten in zuidwest Nederland.”

Atrato IP Networks levert diensten als Internet Access (IP-transit), point-to-point Ethernet verbindingen en Remote IX. Vooral Remote IX is een succesvolle propositie omdat partijen nu vanuit hun eigen (regionale) datacenterlocatie direct kunnen peeren op de grootste internet exchanges van de wereld.

“We zijn erg blij dat Atrato IP Networks ervoor heeft gekozen om hun netwerk diensten aan te bieden in ons datacenter, aldus Wouter van Zwieten, managing director van Greenhouse Datacenters. “Atrato IP Networks is de grootste AMS-IX partner en een wereldwijde aanbieder van Internet Access.”

Over Atrato IP Networks
Atrato IP Networks is leverancier van hoogwaardige netwerk diensten. Sinds de oprichting in 2006 heeft Atrato een uitgebreid (low-latency) netwerk weten te realiseren meer dan 80 locaties in 15 landen. Dankzij de redundante verbinding met meer dan 30 Internet Exchanges is de betrouwbaarheid en snelheid van het netwerk gegarandeerd. Voor meer informatie: www.atrato.com.

Over Greenhouse Datacenters
Greenhouse datacenters is een energie zuinig regionaal datacenter in Naaldwijk dat volledig redundant is ingericht. Het TIER-3 datacenter, dat geopend is in het eerste kwartaal van 2013, is carrierneutraal en is voorzien van de nieuwste koel- en beveiligingstechnieken. Voor meer informatie: http://www.greenhousedatacenters.nl/