Prijzen +31 174 - 200 222

Installatie van AMS-IX Internet Exchange PoP bij Greenhouse is voltooid

Het is de eerste AMS-IX Point-of-Presence in Nederland buiten de regio Amsterdam. Vandaag heeft de AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) zijn PoP implementatie voltooid in ons flagship datacenter in de regio Rotterdam/Den Haag. Het is een geweldige aanvulling op ons datacenter services portfolio. Greenhouse klanten hebben vanuit Rotterdam/Den Haag nu directe (!) toegang tot de AMS-IX.

De uitbreiding van de AMS-IX naar de regio Rotterdam/Den Haag werd afgelopen zomer aangekondigd, waarbij twee datacenterbedrijven door AMS-IX werden geselecteerd voor hun PoP-vestiging, waaronder dus ook Greenhouse. De technische uitrol van de AMS-IX PoP in het Greenhouse DC2 flagship datacenter is zojuist afgerond. Nu Greenhouse als carrier-neutrale colocatie provider direct is aangesloten op het AMS-IX Internet Exchange platform, biedt dit onze bestaande en nieuwe colocatie klanten een schat aan voordelen.

De AMS-IX PoP implementatie bij Greenhouse Datacenters geeft organisaties de mogelijkheid om hun IT-infrastructuur in onze colocatie datacenters in de regio Rotterdam/Den Haag te huisvesten, terwijl zij tegelijkertijd de optie hebben om ultieme netwerkvoordelen te realiseren. Directe aansluiting op het AMS-IX platform biedt gebruikers operationele efficiëntie en kostenvoordelen voor hun netwerkinfrastructuur en traffic. Ook de betrouwbaarheid van de infrastructuur kan ermee worden verhoogd.

Vooral voor content providers, ISP’s, gamingbedrijven, VoIP-leveranciers, streamingproviders, hostingproviders, cloud leveranciers, CDN-providers en andere traffic intensieve bedrijven gevestigd in de regio Rotterdam/Den Haag, brengt dit nieuwe kansen met zich mee. Het biedt hun de mogelijkheid om regionale en internationale IT-infrastructuur en workloads verder te optimaliseren.

“Directe toegang tot de AMS-IX is een belangrijke aanvulling op het toch al uitgebreide Tier 1 carrier ecosysteem en het brede scala aan unieke netwerkopties dat wij beschikbaar hebben in onze twee colocatie datacenters in de regio Rotterdam/Den Haag,” zegt Guido Sip, Chief Commercial Officer bij Greenhouse Datacenters. “Ik benadruk het woord ‘direct’, omdat dit significante verbeteringen met zich meebrengt ten opzichte van indirecte toegang tot de AMS-IX, zoals door andere datacenter operators in Nederland nogal eens wordt aangeboden. Deze directe verbinding met de AMS-IX is een belangrijke aanvulling op de telecomcarriers die beschikbaar zijn in onze datacenters en de toegang tot andere Internet Exchanges waaronder DE-CIX, NL-IX en SpeedIX. Voor verscheidene colocatie klanten kan het significante traffic efficiëntieverbeteringen opleveren, inclusief kostenoptimalisatie voor de IT-infrastructuren die zij in onze datacenters huisvesten.”

Huisvesten IT-infrastructuur in regio Rotterdam/Den Haag
Voor bedrijven gevestigd in de metropoolregio Rotterdam/Den Haag is het geweldig nieuws dat AMS-IX zijn Nederlandse aanwezigheid buiten Amsterdam heeft uitgebreid naar onze regio. De metropoolregio is natuurlijk de thuisbasis van de haven van Rotterdam, maar ook van uitgebreide industriële activiteiten, evenals de Nederlandse glastuinbouw in het Wetsland, om een paar in het oog springende bedrijfsactiviteiten te noemen. Het is ook een aantrekkelijke locatie voor techbedrijven, terwijl het bestuur van de metropoolregio de ambitie heeft geventileerd om in de nabije toekomst nog veel meer topbedrijven te bewegen om zich hier te vestigen.

Daarnaast is de regio natuurlijk het politieke centrum van Nederland en zijn hier meerdere prominente internationale organisaties gevestigd. Er is daarmee een goede reden voor AMS-IX om uit te breiden naar de metropoolregio Rotterdam/Den Haag en een PoP te vestigen in ons flagship datacenter. Voor Greenhouse Datacenters zelf betekent het dat we een extra unique selling point hebben voor de hoogwaardige, duurzame colocatie diensten die we vanaf deze locatie in Nederland aanbieden.

Directe toegang tot 875+ netwerken vanuit Rotterdam/Den Haag
Bij gebruik van het AMS-IX platform vanuit de colocatieomgeving van Greenhouse krijgen klanten via een AMS-IX poort directe toegang tot de netwerken van meer dan 875 verschillende partijen. Dit staat bekend als public peering, waarmee internetverkeer kan worden uitgewisseld om netwerkefficiëntie te creëren en netwerkkosten te verlagen.

Om nog wat dieper op de voordelen in te gaan, public peering via de AMS-IX kan colocatieklanten in onze datacenters in de regio Rotterdam/Den Haag ook helpen met het verhogen van netwerkredundantie en doorvoer naar andere internetnetwerken. Verder maakt directe toegang tot de AMS-IX het mogelijk om latency verbeteringen aan te brengen en maximalisatie van netwerkperformance te realiseren. Daarnaast behoren ook verbetering van de netwerkcontrole en het bereiken van een grotere bandbreedtecapaciteit tot de voordelen van het gebruik van de AMS-IX.

De nieuw geïmplementeerde AMS-IX PoP in het Greenhouse flagship datacenter biedt klanten directe toegang tot deze Internet Exchange, in tegenstelling tot indirecte toegang zoals vaak wordt geboden door datacenters elders in Nederland.

Een directe verbinding met de AMS-IX biedt onze colocatie klanten verschillende voordelen ten opzichte van een indirecte verbinding. Een groot voordeel is natuurlijk dat de fysieke AMS-IX PoP zich in hetzelfde datacenter bevindt als waar de IT-infrastructuur staat. Het zorgt voor een korte en uiterst directe low-latency connectie. Daarnaast is het in geval van netwerkonderbrekingen veel eenvoudiger om de oorzaak te achterhalen en snel een oplossing te vinden. Het hebben van directe fysieke toegang tot de AMS-IX in plaats van toegang via een broker zorgt dus voor verbeterde betrouwbaarheid en volledige controle over de netwerkinfrastructuur.

Neem contact op met Greenhouse
Nu de AMS-IX zijn Internet Exchange PoP heeft gevestigd in de datacenters van Greenhouse in de metropoolregio Rotterdam/Den Haag, zijn wij bezig om de eerste colocatie klanten voor deze nieuwe services op te tekenen.

Bent u ook geïnteresseerd in colocatie van uw IT-infrastructuur bij Greenhouse Datacenters, inclusief directe toegang tot de AMS-IX? Of wilt u gewoon uw situatie en mogelijkheden met ons bespreken, of wellicht een rondleiding boeken? Stuur dan een e-mail naar sales@greenhousedatacenters.nl.